Glutenfritt valnøttbrød


Dere ville ha oppskrift, så her kommer den. Et nydelig og glutenfritt, lavkarbovennlig og vegansk brød som passer til det meste er dette valnøttbrødet. Om du ikke tåler valnøtter kan du fint bytte de ut med f.eks mandler, hasselnøtter eller solsikkefrø.

Ingredienser:
2 dl knuste linfrø
1 dl chiafrø
1 dl gresskarfrø
1 dl hakkede valnøtter
1 dl bokhvetemel
1 dl hirseflak
1 spiseskje fiberhusk

Bland først linfrø og chiafrø i en bolle, og ha opp i nok vann til at det akkurat dekker frøene. Bland godt, og la de stå i fem minutter. Etter fem minutter skal du ha en klissete masse. Bland så inn gresskarfrø og halvparten av valnøttene for du tilsetter hirseflak, bokhvetemel og fiberhusk. Bland alt godt sammen og rør om. Helles i en kledd form og stekes på 180 grader i 1,5 timer. Ta brødet ut av formen i papiret og la brødet kjøle seg helt ned på rist før du tar bort papiret. Oppbevares i et kjøkkenhåndkle. Brødet kan oppleves litt fuktig sammenlignet med den kneipen vi kjenner fra gammel av. Dette er bare godt syntes jeg, for skorpen er sprø, men ønsker du et tørrere brød så rist skiver litt i brødrister eller panne.

Legg igjen et svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s