Sprø kikert snacks

Disse små krydrede og sprø kikertene er et supert alternativ til potetgullcravingen nå i påsken. De er helt uten tilsatt olje og er såklart glutenfrie:)

Slik gjør du det:

Ta to bokser med kikerter og hell av vannet. Legg kikertene i en bolle og tilsett tre spiseskjeer maizena og krydder etter smak. Jeg har her valgt en spiseskje hvitløkspulver, to spiseskjeer paprikapulver, en spiseskje oregano, en teskje salt og en teskje cumin. Her er det smak og behag og fantasien som setter grenser. Hva med litt karri eller masala krydder kanskje? Eller en mer italiensk tvist med kun tørkede urter, sitronpepper og salt?

Bland alt forsiktig, mens du prøver å knuse så få kikerter som mulig. Spre alt utover et bakepapir på et stekebrett og sett det i ovnen på 180 grader. Etter 20 minutter tar du brettet ut og snur og fordeler kikertene. De som sitter litt sammen kan du bryte opp mellom med en stekespade eller en gaffel. Stek i 20 nye minutter og gjenta prosessen. Stek så siste 20 minutter før du tar brettet ut av ovnen. La så kikertene kjøle seg ned på brettet, så er de klare for å knaskes!

Legg igjen et svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s