Bakt søtpotet med tacolinser og salsa

Vi har alle de dagene man er totalt uinspirert til å lage middag. Da er det greit å ha en fast rett du alltid kan ty til, og som man alltid har lyst på. For meg er det denne retten- ovnsbakt søtpotet med tacolinser, deilig salsa av grønn paprika, tomat, rødløk og lime og guacamole. På bildet ser du en luksusvariant med litt mango i salsaen og rester av koriander fra suppedager. Andre dager har jeg mais eller ananas, og noen ganger har jeg sorte bønner istedenfor linser. Litt avhengig av hva som er i skapet og hva jeg har lyst på.

Ingredienser:

To små til middels store søtpoteter avhengig av hvor sulten du er
1 boks grønne linser (eller røde) og tacokrydder
1 grønn paprika
En halv stor rødløk
To vanlige tomater (bruk gjerne noen som holder på å gå ut på dato)
1 lime
1-2 avokado
1 fedd hvitløk
Litt mandelmelk

En halv mango hvis du har, evt. litt mais eller ananas

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Ta søtpotetene og skjer av helt i tuppen på hver ende. Smør de inn i litt olje og salt (kan sløyfes) og putt de i ovnen i en ildfast form. Stekes i 40-60 minutter avhengig av størrelse.

Mens potetene steker finhakker du paprika, rødløk og tomater og legger disse i en skål. Skvis en lime over og bland alt sammen godt. Hvis du skal ha litt mango eller ananas finhakker du denne og blander inn i salsaen også. Sett salsaen til siden.

Ta så linsene og hell av vannet. Tøm de i en panne og stek i litt olje. Mix inn tacokrydder eller lag din egen blanding. Jeg lager min av en spiseskje spisskummen og en teskje paprika, chili, hvitløkpulver, oregano og en klyp salt og pepper. Hvis du vil ha mais i retten din, så putter du de oppi sammen med linsene. Bland alt godt og tilsett litt vann slik man gjør med vanlige pakker tacokrydder og stek til vannet er redusert.

For å lage guacamole liker jeg at det i denne retten er en smooth guac, da det mye bit i resten av maten. Jeg tar en til to avokadoer i en blender med ett fedd hvitløk og 1 dl plantebasert melk. Jeg liker mandel eller havremel best til dette. Del feddet i fire før du putter det i blenderen for at det skal hakkes opp bedre. Men vi har alle våre spesial-guacamoler, så her lager du den slik du liker den best.

Når potetene er klare kan du stikke de med en gaffel for å sjekke at de er gjennomstekt. Kjennes den myk ut hele veien er den ferdig. Ta potetene ut av ovnen, legg på en tallerken og del de på langs med en kniv. Brett de så til siden så de ser ut som en sommerfugl. Legg så over tacolinser, salsa og guacamole. Kan toppes med litt Oatly creme fraiche eller kokkosyoghurt for litt ekstra godt, og pynt gjerne med litt grønn koriander, bladpersille eller spinat.

Legg igjen et svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s