Verdens beste suppe

Dette er min absolutte favoritt-rett, og jeg har enda ikke møtt noen som ikke har sagt noe som «mmm den var sykt god» når de har fått den servert. Den er creamy, enkel å lage og full av smak. Den er faktisk så digg at jeg smører den kald på brødskiven dagen derpå. den er laget av gulrot, søtpotet, løk, hvitløk, ingefær og lime…perfekt immunboost i disse dager, og skikkelig comfortfood. Toppes med saltristede gresskarfrø, chiliflakes og koriander (eller persille for de som ikke liker koriander).

Ingredienser:

1 stor, eller to små søtpoteter

5 store økologiske gulrøtter

2 gule løk

2-4 fedd hvitløk (ta etter egen smak, jeg liker masse)

2 terninger grønnsaksbuljong

1 boks kokosmelk

6 cm fersk ingefær (tykk, hvis tynne biter, ta mer ingefær)

2 lime

Topping:

1-2 dl gresskarfrø

Havsalt

Olivenolje

Chiliflakes

Koriander eller bladpersille


Hakk løk og hvitløk og fres det i 0,5 dl olivenolje i en stor gryte. Mens dette steker skreller du søtpoteten og hakker den i småbiter. Når løken er gyllen legger du søtpotet i gryten og rører. Hakk gulroten i store rundinger og legg i gryten. Stek i noen minutter. Hell så ca. 2 glass vann/ 4 dl vann gryten. Vannet skal nesten rekke opp til de øverste grønnsakene. Legg buljongterninger i og rør en runde. Kok så under lok i 15 min til alt er mørt.


Ta frem stavmikseren og bland alt godt. Skru så ned varmen helt. Hell i kokosmelken og rør om. Skrell ingefær og riv den med et rivjern slik at den blir som en slags puré. At det er litt strimler osv gjør ingenting, bare rør godt ut. Skvis så saften av 1,5 lime i gryten og rør om. Nå er suppen digg alene, men blir enda bedre med sprøstekte gresskarfrø.


For å lage gresskarfrøene tar du frem en stekepanne som du har litt olivenolje og ca. 1 teskje havsalt i. Jeg bruker maldonsalt. Hell gresskarfrøene i pannen og rør alt godt om. Stek på ganske høy varme. mens du rører. Du vil snart høre at frøene vil knitre og bli sprø. Stek de til de knitrer godt og er mellombrune og crunchy (obs- eventuelle testbiler er glovarme, så la de kjøle seg ned). Når du er fornøyd med frøene tar du de av platen.


Server suppen i en skål. Dryss gresskarfrø over, for du kverner over chiliflakes og litt grønt. Har du mer lime igjen så ta gjerne en siste skvis over også:)


Suppen kan fryses ned eller oppbevares i kjøleskapet noen dager. Den er perfekt som pålegg, og er like god kald som varm.

Legg igjen et svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s