Tapioca med tofu

Jeg har siden backpacking i 2009 elsket Brasiliansk mat🙌🏻 Noe av det beste jeg har tatt med meg hjem derfra er tapioca, som er verdens enkleste rett å lage til frokost, lunch eller middag.

Tapioca lages av manioka, eller cassava planten, men må ikke forveksles med cassava mel. Tapioca er rett og slett stivelsen fra manioka røtter, og blir til supergode små lefser som kan erstatte det meste av lomper og tacos. 🌮 de er helt glutenfrie og nøytrale i smaken. Dvs de kan også være dessert med f.eks smeltet sjokolade og jordbær🤤

Du lager den slik:

Ta cirka 2 dl tapioca mel og dryss over to spiseskjeer med vann. Spre vannet så godt som mulig og bland. Ta så blandingen over i en sil over en bolle og rør rundt til alt er gjennom silen. Ta frem silen igjen over en tørr stekepanne på middels varme og dryss den silte blandingen over slik at det former seg en runding. Du bestemmer selv hvor stor du vil ha den. Stek i 2-3 min før du snur den og steker 2 min til. Legg på det du vil fylle den med og brett den over som en omelett👌🏼

Jeg brukte sprøstekt tofu, avocado, tomat og ertespirer i denne. Tofuen er krydret med en blanding av 2 spiseskjeer soyasaus, 3 spiseskjeer olivenolje, 1 teskje hvitløkspulver, 1 teskje paprikapulver, 1 teskje pizzakrydder og 1 teskje akasie honning.

Legg igjen et svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s