Linsebolognese

Denne tar litt tid å kutte opp, men er enkel og ikke minst supergod! Denne gryten holder til rundt 6 sultne mennesker, men er helt genial å fryse ned, eller spare til deilig lunch eller middag dagene senere også.

Ingredienser:

2 pakker røde linser fra GoGreen

4 fedd hvitløk

5 små gule løk (evt 2-3 store)

1 glass tomatpuré

2 bokser hakkede tomater

3 store gulrøtter

5 store champignon

1 pakke stangselleri

Litt oregano

Pasta som du foretrekker- jeg bruker en glutenfri av bokhvete da jeg bor med en som ikke tåler gluten, men anbefaler fullkorn om du skal ha vanlig pasta:)

Litt vegansk parmesan fra OsloRaw på toppen

1. Start med å frese opp løk og hvitløk kuttet i biter i en god del olivenolje (ca. 1 dl) i en stor gryte. Mens du gjør dette kutter du gulrøttene.

2. Tilsett gulrøtter, og finhakk soppen. Tilsett soppen og finhakk stangselleri. Bruk hele stangsellerien, blader også- disse har super smak og næring.

3. Bland alt godt og tilsett så tomatpuré. Fyll det tømte puréglasset halvveis med vann og rist dette og hell over- så får du med alt og du får tilsatt litt væske.

4. Bland godt igjen før du tilsetter to bokser hakkede tomater. Når dette er blandet tilsetter du linsene (hell av vannet fra boksene først). Når alt er rørt sammen lar du den stå og småkoke så lenge som mulig, helst en time eller to. Hvis du ikke rekker mer er 20 min mer enn nok til at alt kokes og smakene blander seg.

5. Når du nærmer deg slutten, kok opp pasta som det står på pakken med rikelig med salt.

6. Server gjerne med litt ekstra salt og pepper, vegansk parmesan (jeg kjøpte min hos OsloRaw, men finnes på nettet) og gjerne litt estragon om du har😊 Buon appetito!

Legg igjen et svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s